Cvetlični zimski vrt

Tip: zmerni. 

Če smo ljubitelji cvetja, potem se lahko odločimo za ureditev cvetličnega zimskega vrta. V njem prevladujejo cvetoče rastline, da pa vse skupaj ni prebogato, mednje premišljeno nasadimo rastline z zanimivimi listi.

Posadimo lahko različne cvetoče rastline, od majhnih trajnic do cvetočih grmičkov in pritlikavih dreves. Izbira rastlin je velika, tako po barvi kot tudi obliki cvetov. Kar veliko smisla za barve in oblikovanje bomo potrebovali, da bo zimski vrt urejeno pisan. Posebnost cvetličnega zimskega vrta je tudi prijeten vonj, ki ga oddajajo cvetovi. Če je vonj preveč intenziven, bi to znalo biti moteče, predvsem za bolj občutljive. 

Cvetoče rastline

Pohištvo običajno prilagodimo zasaditvi rastlin. Pri cvetličnem zimskem vrtu pa je ravno obratno. Tu zasaditev prilagodimo izbranemu pohištvu. Praviloma se v cvetličnem vrtu najbolje obnesejo miza in stoli modernih čistih oblik. Vsekakor pa lahko uporabimo tudi pohištvo drugačnega stila. 

Cvetlični zimski vrt lahko uporabimo tudi kot prostor za zimski počitek tistih sobnih rastlin, ki pozimi potrebujejo nižje temperature. 

Knjiga o drevesih - Drevrsne vrste na Slovenskem