Čas je za paradižnik Kot nekoč

Paradižnik val(Oglasno besedilo) Projekt SPAR Kot nekoč je v polnem teku. Partnerji, ki jim je Spar Slovenija zagotovil 100-odstoten odkup pridelka vrtnin avtohtonih slovenskih sort, Sparove police zalagajo z odlično zelenjavo pristnih domačih okusov. Ledenkam in mlademu krompirju kresniku se zdaj pridružuje priljubljen paradižnik val: dan za dnem sveže obran in dostavljen po najkrajši poti od pridelovalcev iz Posavja.

Izboljšano volovsko srce
Paradižnik val je izboljšana različica volovskega srca, avtohtone slovenske sorte, ki jo vsi poznamo in ljubimo. Veliki mesnati plodovi so zares nekaj posebnega v pestri paleti paradižnikov. Val vsebuje malo kislin in je zato precej sladek, v velikem sočnem plodu pa je presenetljivo malo semen.

Najraje ga imamo v solatah in omakah
Paradižnik val je zelo okusen in se zato dobro obnese v solatah: z mlado čebulo in bučnim oljem ali caprese z mocarelo in baziliko ali ... V nobeni kombinaciji nas ne razočara. Ker se mesnati plodovi pri kuhanju hitro razpustijo, je tudi odlična izbira za pripravo paradižnikovih omak polnega okusa. Povrhu vsega pa je njegova lupinica zelo tanka, in če plod za minuto položimo v vrelo vodo, ga brez težav olupimo, kot bi mignil.

Za SPAR Kot nekoč pridelan v Posavju
Paradižnik val za SPAR Kot nekoč pridelujejo kooperanti Skupine Posavje, ki jim je Spar Slovenija zagotovili 100-odstoten odkup njihovega pridelka te avtohtone slovenske sorte. Pridelava paradižnika poteka prijazno do narave, v skladu z merili integrirane pridelave in ročno. Občutljive plodove obirajo sproti, kakor dozorevajo, in poskrbijo za kar najhitrejši in previden prevoz do Sparovih trgovin.

Previdno s slastnimi plodovi!
Paradižnik val je občutljiv na otiske. Zato moramo biti pri transportu še posebej pazljivi, da se ne obtolčejo. Ko ga izbiramo s police, pa verjemimo svojim očem in ga ne otipavajmo. Le tako bodo lahko vsi kupci uživali v enako kakovostnih rdečih plodovih.

Pridelovalec paradižnika val
Paradižnik val za SPAR Kot nekoč pridelujejo kooperanti Skupine Posavje, ki Sparove trgovine že več let zalaga s svežim pridelkom iz integrirane pridelave.

Obiranje paradižnika
Za paradižnik val je značilen tudi izražen zelen obroč ob peclju. Ne, ne gre za pomanjkljivost. Takšen obroč je pogost prav pri nekaterih najokusnejših sortah paradižnika.

Objavljeno: 19. junij 2017.