Shranjevanje bučk

Bučke v poletnih mesecih bogato rodi. Če imamo v zelenjavnem vrtu dovolj dobre pogoje in bučk ne napadejo plesni ali druge bolezni, bo pridelek zelo bogat. Pridelek je lahko tako bogat, da bučk ne bomo mogli sproti pojesti. Bučke lahko na različne načine shranimo in jih uporabimo kasneje preko jeseni in zime.

Zamrzovanje

Zamrzovanje bučk in bučk je enostavno, hitro in nam omogoča, da bučke in buče uporabljamo preko cele zime. Bučke očistimo in narežemo na kolobarje, ki jih zapakiramo v vrečke in zamrznemo. Pred uporabo jih odtalimo ali pa, v nekaterih primerih, uporabimo zmrznjene.

Bučke lahko naribamo ali narežemo na kocke in jih zamrznemo v vrečkah ali posodicah. Pred uporabo jih odtalimo.

Iz bučk lahko napravimo različne jedi, ki jih zamrznemo in pozimi odtalimo ter skuhamo, ali spečemo.

Vlaganje bučk

Bučke in bučke lahko vlagamo na različne načine. Iz njih lahko napravimo bučkin kompot ali pa jih vložimo v olivno olje skupaj s česnom in peteršiljem.

Zanimive sorodne vsebine: 
Knjiga o drevesih - Drevrsne vrste na Slovenskem