Trajnice Golob-Klančič

Trajnice Golob-Klančič

Trajnice Golob-Klančič
Vitovlje 18, 5261 Šempas
Telefon:031 818 010 ali 05 307 88 10
E-pošta: trajnice@trajnice.com
www.trajnice.com

Spletna trgovinaSpecializirali smo se za vzgojo trajnic in že dolga leta imamo najbogatejšo ponudbo v Sloveniji.

Na nas se obrača vse več ljubiteljev lepo urejenih vrtov. Marsikdo si želi gredico podobno tisti, ki jo je videl na primer v reviji. Tu se običajno začnejo težave z iskanjem vrst in sort. So tam uporabljene sorte sploh primerne za naše rastne razmere? Takšnih primerov imamo vsako leto več. Vsak posamezni nam predstavlja poseben izziv in zadovoljstvo, ko ga rešimo s pri nas preizkušenimi trajnicami. Zelo pogosto dobimo povratno informacijo, da je gredica vzbudila pozornost mimoidočih in povzročila veselje lastniku. Morda je naslednje leto na vrsti druga gredica, gredica soseda ali prijatelja.

Vsa svetovanja so brezplačna ob izbiri v naši vrtnariji. Če imate za nas zahtevnejšo nalogo ali želite zasaditveno skico, bi vas prosili, da obisk najavite.

Pogled na vrtnarijo Trajnice Golob-Klančič

Vse več profesionalnih urejevalcev vrtov in zunanjih zelenih površin ter vrtnih arhitektov posega po trajnicah. A le tisti najboljši, ki niso zadovoljni z minimalnim. Trajnice dodajo vrtu barvitost, spremenljivost, skoraj bi lahko rekli čarobnost, vendar je za dober učinek potrebno precej znanja. Znanja željnim smo vedno z veseljem na razpolago.

Zahtevnost naloge, ki smo si jo zadali, terja neprestano izobraževanje vsega našega kadra. Smo usklajena skupina, ki dela za jasen cilj - dobro opravljeno delo. Neštete pohvale naših kupcev potrjujejo, da smo na dobri poti.

Trajnice Golob-Klančič gojenje trajnic

Izobraževanje

Uspešno sodelujemo z vrtnarskimi šolami iz cele Slovenije, pa tudi z agronomskima fakultetama v Ljubljani in Mariboru.

Nekateri nosilci naše proizvodnje so avtorji ali sodelavci vrste odmevnih izobraževalnih televizijskih oddaj s področja vrtnarjenja. Že vrsto let objavljajo strokovne članke in predavajo o urejanju vrtov in vrtnih rastlinah. Tudi publikacija Bradate perunike (Jožica Golob-Klančič) je bila zelo lepo sprejeta.

Nekaj v revijah ali časopisih objavljenih člankov smo objavili tudi na naši strani. Seznam bomo postopno dopolnjevali, zato nas kmalu spet obiščite.

Vrtnarija Trajnice Golob-Klančič

Kje so Trajnice Golob-Klančič?

Nahajamo se na Primorskem, vendar dovolj visoko nad Vipavsko dolino, da so pogoji vzgoje v naši vrtnariji podobni kot v osrednji Sloveniji. Smo na nadmorski višini 380 m in imamo čudovit razgled na Vipavsko dolino. Nimamo niti enega rastlinjaka, le tri neogrevane plastenjake za mlade rastlinice. Še ti imajo tudi pozimi odprti dve stranici in nudijo le osnovno zaščito proti burji.

Dejstva, na katera smo ponosni:

  • sadike so vzgojene v naši vrtnariji, uvoz prepuščamo drugim,
  • izdelava brezplačne zasaditvene skice za večje nasade pri nas kupljenih trajnic,
  • za saditve uporabljamo doma pripravljeno vrtno prst in ne kupljenih, cenejših šotnih substratov, zato so naše sadike pri prenosu v vrtne pogoje zelo raščave in trpežne,
  • gojimo izključno zelnate trajnice,
  • stalno vpeljujemo nove vrste (sorte), ki jih preizkusimo v naših preizkusnih nasadih, preden jih damo v prodajo, kar nam omogoča izredno dobro poznavanje lastnosti vseh naših rastlin,
  • ob nakupu nudimo svetovanje glede uporabe in kasnejšega vzdrževanja,
  • smo največji pridelovalci trajnic v Sloveniji,
  • sadike v lončkih smo začeli gojiti že leta 1990, pred tem smo za javne nasade s trajnicami z golo korenino zalagali večja mesta bivše Jugoslavije, nekaj smo jih tudi pakirali v vrečke za maloprodajo,
  • po izboru Čebelarske zveze Slovenije smo Čebelam najbolj prijazno podjetje 2013.

Spletna trgovina