Zbirka Naredi sam in prihrani

Zbirka Naredi sam in prihraniZbirka Naredi sam in prihrani vsebuje tri knjige, ki so namenjene vsem, ki sami doma gojijo oz. vzgajajo različne rastline oz. se ukvarjajo z ljubiteljskim vrtnarstvom. Zbirko sestavljajo knjige Kako shranjujemo zelenjavna semena, Kako prezimimo lončnice in Naj poženejo sadike. Nakup vseh treh knjig v zbirki predstavlja 15 % prihranek v primerjavi z nakupom vsake knjige posamično.

Kako shranjujemo zelenjavna semena

Knjiga, ki jo je napisala Fern Marshall Bradley, je odličen priročnik za domačo pridelavo in shranjevanje semen. V njej je mogoče spoznati, kako izbrati najboljše rastline, kako se pravilno lotiti shranjevanja semen, kako prezimovati dvoletno zelenjavo in kako preizkusiti kaljivost semen, še preden ga posejete.

Knjiga je zanimiva za vse, ki sami na vrtu pridelujejo tudi semena rastlin, lahko pa vas tudi spodbudi, da zmanjšate obseg kupljenih semen in vzgojite svoja.

Kako prezimimo lončnice

Na vrtu in okenskih policah imamo številne trajnice, ki ne preživijo mrzlih zim. Vrtnarska strokovnjaka Alice in Brian McGowan sta napisala odličen priročnik za prezimovanje rastlin, ki bo v pomoč vsakemu, ki na vrtu ali okenskih policah goji trajnice, ki ne preživijo zime na prostem. Nasveti v knjigi bodo v pomoč pri ohranjanju zdravih in bogato cvetočih rastlin, ki nas bodo razveseljevale vsako leto sproti.

Knjiga je uporaben priročnik za vse, ki imajo na vrtu in okenskih policah trajnice, ki ne preživijo zime na prostem. Z upoštevanjem nasvetov in informacij lahko poskrbimo za uspešno prezimovanje trajnic, ki jih gojimo v posodah (ali na prostem, pa jih izkopljemo in preko zime posadimo v posode) in zagotovimo, da bodo v naslednjem letu bogato cvetele.

Naj poženejo sadike

Vsakdo, ki na domačem vrtu prideluje zelenjavo, zelišča ali okrasne rastline, se sreča z vzgojo sadik iz semen. Avtorica diplomirana hortikulturistka Barbara W. Ellis, je napisala zelo uporaben priročnik o tem, kako uspešno poskrbeti, da bodo iz semen vzklile mlade rastlinice, ki se bodo razvile v rastline z veliko kakovostnega pridelka.

Knjiga je odličen priročnik za vse, ki na domačem vrtu vzgajajo zelenjavo, enoletnic, dvoletnice in trajnice iz semen. S praktičnimi nasveti si lahko močno poenostavimo in olajšamo delo in najdemo nove praktične rešitve.

Cena zbirke: 36,29 €
Poštnina je v ceno vključena. Nakup zbirke omogoča 15 % prihranek v primerjavi z nakupom posameznih knjig.