Superhrana – Hrana in zdravilo prihodnosti

David Wolfe SuperhranaSuperhrana je poimenovanje za skupino energijsko in hranilno bogatih živil, ki so izjemna z vidika prehrane in zdravja. Gre za živila, ki so jih odkrile najpomembnejše civilizacije sveta, njihovi učinki so številni in izraziti, uporaba pa preprosta, saj so primerna za najrazličnejše telesne tipe in načine presnove.

V knjigi, ki jo je spisal »presnojedi guru« David Wolfe, je podrobno predstavljenih in opisanih 10 super živil: jagode goji, kakav, maca, čebelji izdelki, spirulina, modrozelene alge afa, morski fitoplankton, aloja (aloe vera), konopljino seme in kokos. Vsako super živilo je predstavljeno z več vidikov. Najprej nas avtor popelje v zgodovino in nam predstavi nekaj dejstev in legend. Sledi predstavitev pozitivnih učinkov, ki jih ima živilo na človeško telo. Avtor tudi pojasni, kako izbrati izdelke, ki vsebujejo super živila in na kaj moramo biti pri tem pozorni. Poduči nas tudi, kako živilo uporabljati in kakšni so priporočeni odmerki. Vsaka predstavitev se zaključi z nekaj zanimivimi in preprostimi recepti za pripravo različnih jedi in pripravkov.

Avtor svoje trditve podkrepi z verodostojnimi znanstvenimi podatki. Trditve o pomenu, moči in odličnosti superhrane v povezavi z zdravjem, dobrim počutjem, lepim videzom, trajnostnim poljedelstvom in spremembami življenjskega sloga, ki vodijo do prerojenega človeštva in celotnega planeta, so podprte s prepričljivimi ugotovitvami, ki temeljijo na razumnih znanstvenih ugotovitvah.

Knjiga je svetovna uspešnica in je namenjena vsem, ki jih zanima zdrava prehrana, predvsem super živila. Je zanimivo branje, ki širi obzorja in nas spodbudi, da v vsakodnevno prehrano uvedemo živila, ki imajo pozitiven učinek na naše telo in zdravje.

Podatki o knjigi:

  • obseg: 352 strani,
  • mehke platnice,
  • velikost: 23,0 x 15,5 cm,
  • založba: Založba Cangura.com
  • leto izdaje: 2013.
Cena: 29,90 €