Naj poženejo sadike

Naj poženejo sadikeVsakdo, ki na domačem vrtu prideluje zelenjavo, zelišča ali okrasne rastline, se sreča z vzgojo sadik iz semen. Avtorica diplomirana hortikulturistka Barbara W. Ellis, je napisala zelo uporaben priročnik o tem, kako uspešno poskrbeti, da bodo iz semen vzklile mlade rastlinice, ki se bodo razvile v rastline z veliko kakovostnega pridelka.

V prvem poglavju izvemo, kako izbirati rastline, kako kupovati semena in koliko semen potrebujemo ter kdaj so semena že prestara za uporabo. Del je posvečen nadlogam in težavam, s katerimi se srečujemo pri vzgoji mladih rastlin in kako jih zatremo.

Drugo poglavje je posvečeno vzgoji sadik v zaprtih prostorih. Izvemo, kam sejemo semena, kako negujemo sejančke in kdaj jih presadimo v večje posode in nato na prosto. Poglavje vsebuje veliko praktičnih nasvetov, ki nam bodo olajšali delo. Izvemo tudi, kako negovati rastline v prvih dneh, ko jih presadimo na prosto.

Tretje poglavje je namenjeno rastlinam, katerih semena sejemo na prosto. Izvemo, kako pravilno pripraviti vrt in grede za sejanje in kako skrbeti za mlade rastline, ko vzklijejo iz semen.

Knjiga je odličen priročnik za vse, ki na domačem vrtu vzgajajo zelenjavo, enoletnic, dvoletnice in trajnice iz semen. S praktičnimi nasveti si lahko močno poenostavimo in olajšamo delo in najdemo nove praktične rešitve.

Podatki o knjigi:

  • obseg: 136 strani,
  • mehke platnice,
  • velikost: 17,5 x 12,5 cm,
  • založba: Založba Cangura.com,
  • leto izdaje: 2015.
Cena: 14,90 €