Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

Čaji dobre misli Terezije NikolčičKnjiga slovenske zeliščarice Terezije Nikolčič je zanimivo branje za vse, ki jih zanima priprava čajev, tinktur, zeliščnih olj in drugih pripravkov iz zdravilnih rastlin. Knjiga vsebuje opise več kot sto zelišč, s katerimi je mogoče okrepiti zdravje in pregnati marsikatero bolezen.

Osrednji del knjige je namenjen zeliščem in drugim zdravilnim rastlinam. Vsaka predstavitev je sestavljena iz kratkega opisa, ki nam pomaga prepoznati posamezno rastlino, opisom rastišča in z informacijami glede nabiranja. Sledi opis zdravilnih lastnosti, namena in načinov uporabe. Vsaka predstavitev ima vsaj eno veliko fotografijo za lažje prepoznavanje. Pri nekaterih opisih so dodani tudi recepti za pripravo tinktur, mazil, sokov in drugega.

Knjiga ima tudi bogato zbirko receptov za čajne mešanice, ki so urejeni po posameznih boleznih in težavah. Ne manjkajo tudi splošna navodila za pripravo tinktur, krepčilnega vina, likerjev, grenčic, zeliščnih olj in drugega. Terezija Nikolčič je v knjigo vključila tudi napotke, kako z zdravilnimi zelmi lajšati najrazličnejše zdravstvene tegobe domačih živali. 

Knjiga je primerna za vse, ki se ukvarjajo z zeliščarstvom, jih zanimajo zdravilna zelišča in želijo sami pripravljati čaje in druge zeliščne pripravke. Je tudi lepo darilo za ljubitelje zeliščarstva, rastlin in narave.

Podatki o knjigi:

  • obseg: 311 strani,
  • trde platnice,
  • velikost: 13,0 x 20,5 cm,
  • založba: Zavod Gaia planet,
  • leto izdaje: 2016.
Cena: 29,90 €